Werkwijze

 

Hoe zorgen wij ervoor dat de vacht van uw hond weer straalt?

 

Voor dat de behandeling start, bespreken wij altijd eerst met u uw wensen en geven u een richtprijs. Het is niet noodzakelijk dat u bij de behandeling aanwezig bent. Het is vaak zelfs beter dat het baasje er niet bij is, omdat dit de hond juist onrustig maakt.

Wij adviseren u de hond altijd aangelijnd te brengen. De behandeling kan enkele uren duren. Laat uw hond daarom altijd goed uit voor dat u hem brengt en geef liever wat minder voer. Controleer uw hond regelmatig op vlooien. Mocht een hond onverhoopt vlooien hebben op het moment dat er een behandeling is ingepland, neem dan minimaal een dag van te voren contact op*. 

11

Het is niet verplicht om altijd een complete behandeling af te nemen. U kunt bij ons ook terecht voor enkel een wasbeurt, nagels knippen, ogen vrijknippen of overige kleinere behandelingen. 

In feite is voor iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Een verzorgde vacht draagt bij aan het welzijn van uw huisdier. Natuurlijk ziet een fris geknipte hond er weer mooier uit en is het voor u makkelijker om de hond te verzorgen.

De meeste honden kunnen verschrikkelijk verharen! Door onze was en blaas methode heeft u veel minder last van haren in huis en is de hond sneller door de rui heen.  Daarnaast maakt het wassen van de hond standaard deel uit van de behandeling. Hygiënisch en verfrissend voor de hond! 

Wassen en blazen houdt in dat we starten met wassen om het ergste vuil te verwijderen. Na uitspoelen wassen we wederom met shampo en laten dit nu wat langer intrekken. Het kapotte wolhaar neemt nu door langdurig in de shampo te staan veel water op en wordt zwaar. Tijdens het uitspoelen van de shampo laten deze haren los en de hond schudt zich uit waarbij ook de twijfelharen loskomen. Vervolgens föhnen wij de hond met een waterblazer. Deze manier zorgt voor een goede vochtsamenstelling en u bent van de rondvliegende haren verlost. Als een hond erg in de rui is adviseren wij dit na een week te herhalen. 

Na de wasbeurt starten we de vervolgbehandeling. Bijvoorbeeld:

- Effileren (uitdunnen en in modelknippen van de vacht bijvoorbeeld bij Lhasa apso, Shih tzu honden),

- Knipbehandeling met de rechte schaar (voor poedelvachten),

- Met de hand plukken van de vacht (o.a. ruwharige honden)

- Scheren (Soms is een vacht in dusdanig slechte conditie dat scheren de enige optie is. Bovendien willen sommige baasjes dat de hond zo kort mogelijke vacht heeft)

Tot slot worden nagels gecontroleerd en indien nodig bijgewerkt. 

Een aantal medische behandelingen voeren wij niet uit: o.a. anaalklieren uitknijpen en tanden reinigen. Oren plukken wij enkel uit indien de dierenarts dit heeft geadviseerd. 

Veel mensen vinden het zielig om de hond in de winter te laten trimmen. Toch kan dat prima en vaak is het juist beter voor de hond om het wel te doen. Bij lang haar droogt een hond minder snel op. Juist bij nat winterweer kan een langere vacht daardoor in het nadeel van de hond werken. Uiteraard kunnen we de vacht wat langer laten als u dat wenst. 

U kunt uw hond op het afgesproken tijdstip weer ophalen of wij bellen u zodra de behandeling klaar is.

Tussen de behandelingen door is het natuurlijk van belang dat u thuis de vacht blijft verzorgen. Ontvangt u graag tips en advies? Stel uw vragen gerust!

In de trimsalon werken wij enkel op afspraak. Mocht u uw afspraak willen annuleren of verzetten, geef dat dan tijdig aan ons door!

* Als tijdens de behandeling onverhoopt blijkt dat uw hond vlooien heeft, zullen wij uw hond een vlooienbehandeling geven. Na de trimbeurt dienen we de salon extra te reinigen/ontsmetten. Hiervoor brengen wij standaard 15 euro in rekening. Wij hanteren hierin een streng beleid. U wilt toch ook niet dat uw hond in een besmette omgeving komt?