Werkwijze

Voor dat de behandeling start, bespreken wij altijd eerst met u uw wensen en geven u een richtprijs. Het is niet noodzakelijk dat u bij de behandeling aanwezig bent. Het is vaak zelfs beter dat het baasje er niet bij is, omdat dit de hond juist onrustig maakt.

Wij adviseren u de hond altijd aangelijnd te brengen. Laat uw hond altijd goed uit voor dat u hem brengt en geef liever wat minder voer. Controleer uw hond regelmatig op vlooien. Mocht een hond onverhoopt vlooien hebben op het moment dat er een behandeling is ingepland, neem dan minimaal een dag van te voren contact op.

Behandeling

Het is niet verplicht om altijd een complete behandeling af te nemen. U kunt bij ons ook terecht voor enkel een wasbeurt, nagels knippen, ogen vrijknippen of overige kleinere behandelingen.

U kunt uw hond op het afgesproken tijdstip weer ophalen of wij bellen u zodra de behandeling klaar is. In de trimsalon werken wij enkel op afspraak. Mocht u uw afspraak willen annuleren of verzetten, geef dat dan tijdig aan ons door!

Een aantal medische behandelingen voeren wij niet uit: o.a. anaalklieren uitknijpen en tanden reinigen. Oren plukken wij enkel uit indien de dierenarts dit heeft geadviseerd. 

* Als tijdens de behandeling onverhoopt blijkt dat uw hond vlooien heeft, zullen wij uw hond een vlooienbehandeling geven. Na de trimbeurt dienen we de salon extra te reinigen/ontsmetten. Hiervoor brengen wij standaard 15 euro in rekening. Wij hanteren hierin een streng beleid. U wilt toch ook niet dat uw hond in een besmette omgeving komt?

Tussen de behandelingen door is het natuurlijk van belang dat u thuis de vacht blijft verzorgen. Ontvangt u graag tips en advies? Stel uw vragen gerust!

Mogelijkheden

Wassen

Wassen houdt in dat we het vuil verwijderen van de vacht. Na het uitspoelen wassen we wederom met shampo dit laten we langer intrekken.

Plukken

Wij plukken de vacht van uw hond met de hand. Dit gebruiken wij voor o.a. ruwharige honden.

Fohnen

Wij fohnen uw hond met een waterblazer. Deze manier zorgt voor een goede vochtsamestelling en u bent van de rondvliegende haren verlost.

Scheren

Soms is een vacht in dus danig slechte conditie dat scheren de enige optie is. Het komt ook vaak voor dat baasjes willen dat de hond een zo kort mogelijke vacht heeft.

Effileren

Uitdunnen en in modelknippen van de vacht Dit gebruiken wij bijvoorbeeld bij Lhasa apso en Shih tzu honden.

Nagels

Nagels worden gecontroleerd en waneer nodig netjes bijgewerkt met een nagel schaartje.

Knippen

Knipbehandeling is met de rechte schaar. Dit gebruiken wij voor bijvoorbeeld de poedelvacht.

Weetje

Het is beter voor de hond hem in de winter naar de trimsalon te brengen. Bij lang haar droogt een hond minder snel op. Juist bij nat winterweer kan een langere vacht daardoor in het nadeel van de hond werken. Uiteraard kunnen we de vacht wat langer laten als u dat wenst.

hond-langharig